כתיבת הרחבה באמצעות c++

זה המקום לפרסם תוספות והרחבות שבנית עבור Mozilla, כמו תכונות חדשות, ערכות נושא (themes) חדשות או חיפוש במנועי חיפוש ישראליים, או כל דבר אחר. בנוסף, פרסם פה בקשות לפיתוח ואולי מישהו יכתוב אותם. בקשות לתמיכה בשימוש בהרחבות יש לפרסם בפורום המתאים לתוכנה בה אתם משתמשים.
omri2423
משתמש חדש
הודעות: 4
הצטרף: 19 פברואר 2009, 19:12

כתיבת הרחבה באמצעות c++

הודעה שלא נקראהעל ידי omri2423 » 19 פברואר 2009, 19:18

שלום,
חיפשתי ברשת מידע על כתיבת הרחבה לשועל בעזרת visual c++ וc++ תיקנית , ופשוט לא הצלחתי למצוא
מידע עינייני,קצת פו ושם אבל לא עוזר במיוחד.
אולי מישהו מכיר מדריך או מאמר ברשת על כתיבת הרחבות בעזרת visual c++?
אין לי עניין בהרחבות xul/java.s בגלל שאני רוצה להשתמש בסיפריה של מיקרוסופט.
תודה רבה,
עומרי

תומר
הודעות: 9911
הצטרף: 14 יוני 2002, 01:50
מיקום: חיפה
יצירת קשר:

Re: כתיבת הרחבה באמצעות c++

הודעה שלא נקראהעל ידי תומר » 19 פברואר 2009, 23:59

אתה יכול לארוז קוד מקומפל כחלק מהרחבה, רק קח בחשבון כי הרחבה כזו לא תהיה ניתנת לשימוש בכל מערכות ההפעלה, ותתקבל בצורה סקפטית בקרב חוגי משתמשים מסויימים שיעדיפו פתרונות טבעיים בדפדפן.
מוזילה ישראל בטוויטר: https://twitter.com/MozillaIsrael

omri2423
משתמש חדש
הודעות: 4
הצטרף: 19 פברואר 2009, 19:12

Re: כתיבת הרחבה באמצעות c++

הודעה שלא נקראהעל ידי omri2423 » 20 פברואר 2009, 19:07

מה הכוונה ל"ארוז קוד מקומפל בתוך החבילה"?
גם קובץ exe (ההרחבה תיהיה רק לווינדוס..) "hello world" פשוט שלא קשור לדפדפן בכלל,יעבוד?
לצורך העיניין אני רוצה לבנות ושלוט על תפריט נוסף , בשפת c++ ,מה אני צריך לדעת כדי ליצור חבילה שכזו?
אם יש לך קישור למאמר/מדריך זה יהיה אחלה.
שוב תודה..

תומר
הודעות: 9911
הצטרף: 14 יוני 2002, 01:50
מיקום: חיפה
יצירת קשר:

Re: כתיבת הרחבה באמצעות c++

הודעה שלא נקראהעל ידי תומר » 21 פברואר 2009, 03:06

הרחבות פיירפוקס רובן כתובות ב־Javascript, ורצות בצורה טבעית בתוך הדפדפן. טכנית אתה יכול לשלב קוד מקומפל בתוך הדפדפן באמצעות כתיבת plugin או לשלבו כהרחבה באמצעות ממשק ה־xpcom. שוב, כאמור, אני ממליץ שתשקול שוב את צעדיך, ותבחר להשתמש בשפה הטבעית לדפדפן משיקולי ביצועים ויכולות.
מוזילה ישראל בטוויטר: https://twitter.com/MozillaIsrael

omri2423
משתמש חדש
הודעות: 4
הצטרף: 19 פברואר 2009, 19:12

Re: כתיבת הרחבה באמצעות c++

הודעה שלא נקראהעל ידי omri2423 » 28 פברואר 2009, 22:58

שוב שלום,
חשבתי לחילופין להתממשק אם התוכנה החיצונית (בc++ /vb6)
באמצעות מסד נתונים כל שהוא .
כלומר המשתמש יתקין את התוכנה וההרחבה בנפרד ובנוסף יהיה מסד נתונים דרכו הם יתקשרו
ככה שכמו שאתה ממליץ אני יוכל לכתוב הרחבה בשפות הטבעיות
חיפשתי חומר על שימוש במסדי נתונים באמצעות xml ולא הצלחתי למצוא תוצעות רלווטיות (הרוב היתייחסו למסדי נתונים בשרתים)
אז,איך אפשר לגשת למסד נתונים,על המחשב, דרך הרחבת xml ?
אולי אפשר לעשות אותו דבר בעזרת קובץ טקסט רגיל? (הבנתי שזה אפשרי רק בjscript של מיקרוסופט...)

תודה רבה!
עומרי

omri2423
משתמש חדש
הודעות: 4
הצטרף: 19 פברואר 2009, 19:12

Re: כתיבת הרחבה באמצעות c++

הודעה שלא נקראהעל ידי omri2423 » 12 מרץ 2009, 20:52

?


חזור אל “פיתוח שיפצורים”



מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 2 אורחים