שאלה על duv-ים

מצאת אתר שלא נראה טוב ב-Mozilla כי הוא לא תואם לתקן? פרסם כאן. מנסה להתאים את אתרך לעבודה עם מנוע התצוגה Gecko? פרסם וננסה לעזור.
דיר

שאלה על duv-ים

הודעה שלא נקראהעל ידי דיר » 18 אוקטובר 2012, 10:41

יצרתי div שבתוכו יש שני div-ים אחרים.
על השמאלי כתבתי float:right ועל הימני כתבתי float:left. (מסתבר שזה די מטופש)
ב-EI8 ובכרום הם היו מסודרים אבל בפיירפוקס וב-IE9 הם לא היו מסודרים.
אחרי שהפכתי בינהם כך שהשמאלי היה בשמאל עם float:left והימני היה בימין עם float:right
הכל יצא בסדר בכל הדפדפנים.

עכשיו השאלה היא ממה בדיוק זה נובע, למה דפדפנים מסויימים מציגים את התוצאה אחרת במקרים כאלה?
זה אומר שהמנוע שלהם לא תקין או שהוא מתקן אותך לבד?
למה בכרום למשל div בשמאל עם float:right יהיה בצד ימין אבל בפיירפוקס לא?

דיר

Re: שאלה על div-ים

הודעה שלא נקראהעל ידי דיר » 19 אוקטובר 2012, 10:32

תיקון קטן לגבי ה-div-ים הפנימיים, על ה-div הראשון כתבתי float:right ועל השני כתבתי float:left.
כל השאר נשאר זהה.

שהדף עולה הוא נטען משמאל לימין ומלמעלה למטה או שאין חוקיות כלשהי ?

סמל אישי של המשתמש
תומר‏
הודעות: 2069
הצטרף: 31 מאי 2005, 00:29
יצירת קשר:

Re: שאלה על duv-ים

הודעה שלא נקראהעל ידי תומר‏ » 24 אוקטובר 2012, 19:39

אני מתקשה לשחזר את התופעה שתיארת. זה מה שיצא: http://jsfiddle.net/tomer/Qent3

קוד: בחר הכל

.r { float: right; }
.l { float: left; }
div { border: 1px solid gray; }

קוד: בחר הכל

<div class="l">Left</div>
<div class="r">Right</div>
<div>Lorem ipsum</div>
– תומר.


מוזילה ישראל בפייסבוק: https://facebook.com/MozillaIsrael

דיר

שאלה שקשורה ל-div וגדלים

הודעה שלא נקראהעל ידי דיר » 31 דצמבר 2012, 14:58

אני מנסה לבנות אתר שיתאים לכל רזולוציה של מסך, ממסך של מחשב נייח, דרך מחשב נייד ולבסוף טאבלטים (על סלולרים נראה שכדאי לוותר לנסות התאמות)
הייתי כותב למשל width:1000px אבל ראיתי באיזה מקום שלא כדאי לכתוב ככה וכדאי תמיד להשתמש באחוזים, השאלה אם זה נכון ואיך אני בונה אתר תקין תוך שימוש באחוזים?
איך אני למשל קובע את האתר במרכז?
הייתי משתמש בmargin: 0 auto 0 auto עם השילוב של width:1000px וזה עבד יופי, אבל ב ipad זה עשה בעיות.
דרך אגב יש דרך לבדוק את האתר על המכשיר האלה מבלי לקנות אותם (כי יש הרבה כאלה)

סמל אישי של המשתמש
תומר‏
הודעות: 2069
הצטרף: 31 מאי 2005, 00:29
יצירת קשר:

Re: שאלה על duv-ים

הודעה שלא נקראהעל ידי תומר‏ » 31 דצמבר 2012, 15:17

בהנחה שאתה מעוניין להתאים את האתר להתקנים שמריצים דפדפנים מודרניים, אינך צריך יותר לעגל פינות. בזכות ה־Media Queries שנוספו לתקן לאחרונה אתה יכול לבנות אתר שיראה טוב בכל רזולוציה ("עיצוב רספונסיבי"). הטריק הוא להגדיר חוקים ברמת ה־CSS שיופעלו כאשר המשתמש נמצא ברזולוציות נמוכות, וככל שהרזולוציה שלו תהיה גבוהה יותר, כך גם אפשר יהיה להציג יותר פריטים במיקום נתון.

מעבר לכך, שימוש באחוזים אכן מסייע להתאים את האתר לגודל המסך, אבל חשוב לזכור כי במקרים רבים נעדיף להשתמש בכל זאת ביחידות שאינן תלויות בסביבה, למשל כשנרצה להציג תמונה בדף או לקבוע גודל אות.
– תומר.


מוזילה ישראל בפייסבוק: https://facebook.com/MozillaIsrael

דיר

Re: שאלה על duv-ים

הודעה שלא נקראהעל ידי דיר » 31 דצמבר 2012, 22:46

תודה, יש לך דוגמאות לחוקים כאלה?
אני רוצה לבנות לדפדפנים מודרניים, אבל גם לתמוך ב-IE8 שעדיין נפוץ אצל בעלי XP.

סמל אישי של המשתמש
תומר‏
הודעות: 2069
הצטרף: 31 מאי 2005, 00:29
יצירת קשר:

Re: שאלה על duv-ים

הודעה שלא נקראהעל ידי תומר‏ » 02 ינואר 2013, 14:43

ראה למשל את האתר הראשי של מוזילה – http://www.mozilla.org. הוא נראה טוב על המסך וגם בדפדפנים מודרניים בנייד, והסוד הוא שימוש ב־Media Queries. נסה לשחק עם רוחב הדף בדפדפן ותראה איך האתר מעמד את עצמו מחדש באמצעות הצגה והסתרה של פריטים בדף באמצעות ה־CSS. אתה יכול גם להציץ באתר הפרטי שלי, שמשתמש בעיצוב בררת המחדל של WordPress (עם מספר שינויים קלים) ומשתמש בטכניקה דומה כדי להתאים את הדף לגודל התצוגה.

כלי הפיתוח המובנים בפיירפוקס כוללים יכולות עבודה עם עיצוב רספונסיבי. לחיצה על Ctrl-Shift-M (תפריט כלים ← כלי פיתוח ← תצוגת עיצוב רספונסיבי) תאפשר לך לבדוק את הדף ברזולוציות שונות.
– תומר.


מוזילה ישראל בפייסבוק: https://facebook.com/MozillaIsrael


חזור אל “כתיבה לפי התקן”



מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד