בניית אתר

מצאת אתר שלא נראה טוב ב-Mozilla כי הוא לא תואם לתקן? פרסם כאן. מנסה להתאים את אתרך לעבודה עם מנוע התצוגה Gecko? פרסם וננסה לעזור.
פתית 11

בניית אתר

הודעה שלא נקראהעל ידי פתית 11 » 28 יוני 2011, 21:06

השאלה היא כזאת, יש לכם המלצה לעורך טקסט שיכול לעזור בבניית אתר לפי התקן?
אני מנסה לעבוד עם VS2010 express שאולי למישהו ממכם יש ניסיון איתו, אבל שאני רוצה להריץ בדיקה על האתר הוא לא פותח את פיירפוקס
ואני רוצה לבנות לפי פיירפוקס

תומר
הודעות: 9911
הצטרף: 14 יוני 2002, 01:50
מיקום: חיפה
יצירת קשר:

Re: בניית אתר

הודעה שלא נקראהעל ידי תומר » 29 יוני 2011, 01:06

Visual Studio הוא לא תוכנה לבניית אתרים אלא שפת תכנות. בעקרון שימוש בפקדים של ASP.net עשוי להיות מעט בעייתי כי הם מעולם לא הותאמו לכל הדפדפנים וגם כאשר הם עובדים כל מיני תופעות מוזרות עשויות להתרחש עם הוצאה של דפדפנים חדשים. אתה יכול להשתמש ב־Visual Studio ללא חשש אם אתה מקפיד לכתוב בתוכנה קוד HTML ישירות ולא להשתמש בכלים האוטומטים שיש לסביבה זו להציע עבורך.

אפשרות נוספת היא להשתמש בכל סביבת פיתוח אחרת דוגמת Eclipse או אפילו עורכי טקסט רגילים כגון gedit,‎ geany או notepad++‎.
מוזילה ישראל בטוויטר: https://twitter.com/MozillaIsrael

פתית 11

Re: בניית אתר

הודעה שלא נקראהעל ידי פתית 11 » 30 יוני 2011, 19:25

תודה, יש לי שאלה בקשר לפקודה </br>.
נסיתי לכתוב משהו וגיליתי שהיא שונה בין הדפדפנים, בדקתי על IE, פיירפוקס וכרום.
והתוצאה הייתה שונה, פיירפוקס היה דומה ל-IE אבל כרום עשה בלגן, בסופו של דבר שמתי במקום div ריק.
הפקודה </br> תקינה בכלל?, איך יכול להיות שבשניים יצא טוב ובאחד שהוא לא IE לא יצא טוב?

תומר
הודעות: 9911
הצטרף: 14 יוני 2002, 01:50
מיקום: חיפה
יצירת קשר:

Re: בניית אתר

הודעה שלא נקראהעל ידי תומר » 30 יוני 2011, 22:37

אתה מריץ את הקוד שלך דרך validator או שאתה מצפה שהקוד שלך תמיד יהיה נכון?
מוזילה ישראל בטוויטר: https://twitter.com/MozillaIsrael

פתית 11

Re: בניית אתר

הודעה שלא נקראהעל ידי פתית 11 » 30 יוני 2011, 23:02

יש לך validator שאפשר להשתמש בו?
ובנוגע לפקודה, היא טובה?
איך יורדים שורה אם היא לא טובה?

Dror
הודעות: 1585
הצטרף: 13 פברואר 2006, 15:33

Re: בניית אתר

הודעה שלא נקראהעל ידי Dror » 01 יולי 2011, 11:42

זאת הפקודה הנכונה לירידת שורה.
עם איזה doctype המסמך עובד? האם ניסית לשים רווח בין האות r לסלאש שאחריו?
ואלידציה ל־html נעשית פה.
Lorem Ipsum.

פתית 11

Re: בניית אתר

הודעה שלא נקראהעל ידי פתית 11 » 01 יולי 2011, 18:54

ה-doctype הוא XHTML 1.0 Transitional, זה הנכון או שיש כבר חדש?
אני לא זוכר אם יש רווח בין ה-r לסלאש אבל אני בטוח שיש כי אני תמיד כותב עם רווח.
השאלה היא אם כל דפדפן יורד שורה באופן שונה, נניח שפיירפוקס יורד 5 פיקסל, גם האחרים יורדים ככה או שאחרת?

Dror
הודעות: 1585
הצטרף: 13 פברואר 2006, 15:33

Re: בניית אתר

הודעה שלא נקראהעל ידי Dror » 03 יולי 2011, 07:12

פתית 11 כתב:ה-doctype הוא XHTML 1.0 Transitional, זה הנכון או שיש כבר חדש?

ב־html אין כזה דבר doctype "נכון". יש כמה גרסאות html, וכל עוד הקוד html תואם את ה־doctype שבחרת אז זה בסדר. אני מעדיף שלא להשתמש ב־Transitional, כי הוא עלול ליצור בעיות. מומלץ Strict, אולי זה יעזור לבעיות שלך.
פתית 11 כתב:אני לא זוכר אם יש רווח בין ה-r לסלאש אבל אני בטוח שיש כי אני תמיד כותב עם רווח.

הצלחת לבלבל אותי :-)
Lorem Ipsum.

פתית 11

Re: בניית אתר

הודעה שלא נקראהעל ידי פתית 11 » 03 יולי 2011, 13:42

תודה, לגבי ה- </br> יש רווח כמו שכתבת.
לגבי הדבר הראשון, באיזה גרסה צריך להשתמש כיום, מה ההבדלים בין ה-doctype?

הרצתי את האתר בלינק שהבאת, הוא עובר אבל קיבלתי את הדבר הבא:

No Character encoding declared at document level

No character encoding information was found within the document, either in an HTML meta element or an XML declaration. It is often recommended to declare the character encoding in the document itself, especially if there is a chance that the document will be read from or saved to disk, CD, etc.

כאזהרה, מה זה אומר?

Dror
הודעות: 1585
הצטרף: 13 פברואר 2006, 15:33

Re: בניית אתר

הודעה שלא נקראהעל ידי Dror » 04 יולי 2011, 18:30

כמו שכבר כתבתי, אין כזה דבר doctype "נכון כיום" או אחד ש"צריך". צריך לבחור באיזה, ולעבוד לפיו. אבל את/ה בחרת באחד מתירני, וזה מה שגורם לך לבעיות.

האזהרה הזאת באה כשהואלידטור לא יודע באיזה קידוד המסמך, בטח העלת את הקוד ישירות ולא קישרת לאתר כלשהו שמריץ את זה. אין לך מה לדאוג.
Lorem Ipsum.

אלעד
הודעות: 519
הצטרף: 04 מרץ 2010, 17:21
יצירת קשר:

Re: בניית אתר

הודעה שלא נקראהעל ידי אלעד » 05 יולי 2011, 10:02

Dror כתב:
פתית 11 כתב:ה-doctype הוא XHTML 1.0 Transitional, זה הנכון או שיש כבר חדש?

ב־html אין כזה דבר doctype "נכון". יש כמה גרסאות html, וכל עוד הקוד html תואם את ה־doctype שבחרת אז זה בסדר. אני מעדיף שלא להשתמש ב־Transitional, כי הוא עלול ליצור בעיות. מומלץ Strict, אולי זה יעזור לבעיות שלך.

אני מעדיף להשתמש בdoctype של html5

קוד: בחר הכל

<!doctype html>
משתמש לינוקס
---
הבלוג שלי

פתית 11

Re: בניית אתר

הודעה שלא נקראהעל ידי פתית 11 » 06 יולי 2011, 16:15

יש דרך לקחת את הקישור שעומדים עליו עם העכבר?
אני מתכוון לקישור שמופיע בתחתית החלון של הדפדפן שעומדים על קישור וכך יודעים לאן הקישור מוביל.
יש דרך לעשות את זה ב-javascript או בשפה אחרת?

סמל אישי של המשתמש
תומר‏
הודעות: 2069
הצטרף: 31 מאי 2005, 00:29
יצירת קשר:

Re: בניית אתר

הודעה שלא נקראהעל ידי תומר‏ » 06 יולי 2011, 16:30

אם הוא מופיע בתחתית חלון הדפדפן סימן שזהו ה־href של הקישור שלך. כפתור ימני ← העתק מיקום קישור. ☺
– תומר.


מוזילה ישראל בפייסבוק: https://facebook.com/MozillaIsrael

פתית 11

Re: בניית אתר

הודעה שלא נקראהעל ידי פתית 11 » 06 יולי 2011, 20:03

תודה תומר,
אבל הכוונה שלי הייתה דרך קוד, כמו שאפשר לדעת את ה-url הנוכחי אני רוצה לדעת אם אפשר לקחת את זה שעומדים עליו.
אני שואל כי יש לי תפריט שנפתח לתת תפריט ואני רוצה להשאיר אותו פעיל כל עוד אני נמצא בתפריט הנוכחי, ברגע שאני עובר לתפריט אחר אז אני רוצה לסגור אותו.
הכוונה אם אפשר דרך קוד לדעת על מה העכבר מצביע ואולי גם את המיקום שלו אם זה יכול לעזור

סמל אישי של המשתמש
תומר‏
הודעות: 2069
הצטרף: 31 מאי 2005, 00:29
יצירת קשר:

Re: בניית אתר

הודעה שלא נקראהעל ידי תומר‏ » 06 יולי 2011, 20:16

CSS עם ‪:hover selector‬.
– תומר.


מוזילה ישראל בפייסבוק: https://facebook.com/MozillaIsrael


חזור אל “כתיבה לפי התקן”



מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד